Приятно време без екстремни температури в събота. В събота, 12 август, ще

...
Приятно време без екстремни температури в събота. В събота, 12 август, ще
Коментари Харесай

Приятно време без екстремни температури в събота


Приятно време без рискови температури в събота. В събота, 12 август, ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност, само че единствено на изолирани места основно в планините ще превали. Вятърът в множеството региони ще се ориентира от север-североизток и ще бъде слаб, в източната половина на страната – до сдържан. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 27° и 32°, в София – към 27°.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има купеста облачност, само че единствено на изолирани места, основно в масивите в западната половина на страната, ще превали. Ще духа най-вече сдържан вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 22°, на 2000 м – към 14°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат 25°-29°, а на морската вода – 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканите ще бъде най-вече слънчево и дневните температури ще продължат да се покачват. В Атина ще бъде 31 градуса, в Букурещ – 30, в Истанбул – 29, в Белград – 28.

Над Западна Европа и на Британските острови по преминаващ леден атмосферен фронт ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има превалявания от дъжд и гръмотевици. Ветровито с купесто-дъждовна облачност ще бъде времето на Скандинавския полуостров, както и в западните и югоизточните региони на Източна Европа. ВМадрид ще бъде 37 градуса, в Рим, Виена и Мюнхен – 32, в Париж – 25, в Москва – 24, в Санкт Петербург – 22, в Стокхолм – 20.

Отвъд Океана – в Чикаго ще бъде слънчево с 20 градуса. Ще превали в Ню Йорк, Кейптаун и Мелбърн и температурата там ще достигнесъответно 29, 17 и 14 градуса.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР